5 відгуків
DSV CZ-Ukraine
+380972388051
+380972388051

Олія рослинна / соняшникова олія

  • В наявності
  • Тільки оптом
  • Код: 0030

44 700 грн.

Мінімальне замовлення — 25 т

Показати всі оптові ціни
+380972388051
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Олія рослинна / соняшникова олія
Олія рослинна / соняшникова оліяВ наявності
44 700 грн.
+380972388051

Опис

                        СПЕЦІАЛЬНА ЦІНА

Соняшникова олія — це продукція рослинного походження, яку отримують методом пресування або екстрагування з олійних сортів соняшнику. Є найбільш популярним видом масла, що використовується в кулінарії і косметології. Батьківщиною соняшнику є Північна Америка, і, згідно з історичними даними, жителі цього континенту ще п'ять тисяч років тому, використовували олію для приготування лікарських засобів і барвників. У Європі з'явилося завдяки іспанським мореплавцям на початку 16 століття. Величезна заслуга у вдосконаленні технологій отримання масла належить англійцям, які і отримали перші патенти на його виробництво. Сьогодні соняшникова олія застосовується в харчовій промисловості, медицині, косметології, сільському господарстві, а також для технічних цілей. З даної статті ви дізнаєтеся про основні різновиди, способи очищення, де застосовують соняшникову олію, його склад, ніж корисно соняшникова олія, чи є у нього протипоказання для вживання.

Види соняшникової олії

Соняшникову олію отримують двома способами: методом пресування та екстракції. Перший варіант є більш екологічним, до того ж у кінцевому продукті вдається зберегти більшу частину корисних речовин: вітамінів, антиоксидантів. Насамперед це стосується олії холодного віджиму. Олія гарячого віджимання отримують шляхом прогріву мятки в жаровнях, в результаті чого продукт набуває характерний смак, що нагадує смак смажених насіннячок.

                                                                                                                            

 

Метод екстрагування передбачає використання органічних розчинників. Процес здійснюється в спеціальних екстракторах, в яких знаходиться суміш масла і розчинника, а також твердий продукт — шрот. Масло отримують шляхом відгонки в дистилляторах з подальшим його фільтруванням. Метод економічний, проте харчова цінність у екстрагованого продукту значно нижче, ніж у олії, отриманої з допомогою механічних методів. Сире (першого віджиму) — це олія холодного або гарячого віджимання, яке має приємний смак і проходить просту очищення (фільтрування або центрифугування). При холодному віджимі в олії зберігається велика частина вітамінів, фітостероли, але в чистому вигляді подібна технологія не застосовується, тому реальна концентрація корисних речовин може сильно різнитися. Гарячий віджим передбачає підігрів мятки до 100 градусів, в результаті чого руйнується велика частина вітамінів і фітостероли.Залежно від способу очищення, розрізняють такі види масла:

  • Нерафінована. Отримують шляхом механічного віджиму з подальшою простий фільтрацією олії. Має приємний запах і насичений янтарний колір. Є лідером по концентрації корисних речовин і вітамінів. Термін зберігання олії варіюється від 3 до 4 місяців.
  • Рафінована. Виготовляють з нерафінованої шляхом проведення повного циклу очищення. Така продукція містить мінімальну кількість вітамінів (в ньому зберігається невелика кількість вітамінів Е, А, К, а вітаміни групи В і С, фітостероли руйнуються повністю). Термін зберігання олії — близько 1 року.
  • Гідратована. Являє собою продукт, який отримують шляхом обробки нерафінованої олії водою, що дозволяє видалити з нього білки і компоненти, що містять фосфор. На вигляд таке масло набагато прозоріше і блідіше, ніж нерафінована, а вітамінів та інших корисних речовин в ньому зберігається більше, ніж у рафінованому. Може зберігатися до 6 місяців.
  • Виморожена. Виготовляються як з нерафінованої та рафінованої олії шляхом видалення воску з допомогою заморожування. Даний метод дозволяє запобігти помутніння продукту і утворення осаду. Таке масло використовується при приготуванні дієтичних страв, у раціоні харчування дітей.
  • Вибілені. Масло проходить процедуру додаткового фільтрування, що дозволяє видалити з нього каротиноїди, воски і робить його кращим вибором для смаження. Є найсвітлішим з усіх існуючих масел.
  • Дезодорована. З такого масла видаляють всі компоненти, які відповідають за смак і запах продукту. Широко застосовується для смаження.

Де використовується соняшникова олія

Соняшникова олія є одним з найпоширеніших олій рослинного походження, яке широко застосовується в кулінарії (для смаження, заправки салатів), в харчовій промисловості (для виготовлення жирів, при виробництві консервів), а також для технічних цілей (для змащування підшипників, в миловарінні, лакофарбової промисловості).

Склад і користь соняшникової олії

Склад соняшникової олії досить варіабельний і залежить від сорту соняшнику і місця його вирощування, способу отримання продукту і

 

                                                                                        

 

методів його очищення. У продукті міститься велика кількість жирів, які не синтезуються в організмі і повинні надходити ззовні, фітостероли, вітаміни. У маслі присутні такі жирні кислоти, які беруть участь у роботі нервової системи, у створенні оболонок нервових тканин і клітинних мембран:
  • лінолева;
  • олеїнова;
  • пальмітинова;
  • стеаринова;
  • ліноленова;
  • арахідонова.
Корисні властивості соняшникової олії залежать насамперед від способу його виділення і подальшої обробки. У нерафінованій олії присутні наступні вітаміни:
  • Вітамін А (ретинол). Є важливим учасником обміну речовин в організмі. Його достатнє надходження в організм дозволяє підтримувати в нормальному стані шкірні покриви, імунну систему. Надає сприятливу дію на роботу багатьох внутрішніх органів.
  • Вітамін D (кальциферол). Відповідає за нормальний ріст і розвиток кісткової системи, що дозволяє попередити розвиток рахіту і остеопорозу. При недостатньому надходженні в організм порушується робота щитовидної залози, знижується імунітет. Численні дослідження довели важливу роль вітаміну D в запобіганні утворення злоякісних клітин.
  • Вітамін Е (токоферол). Виконує захисну функцію, запобігаючи окислення клітинних структур. Бере участь у багатьох життєво важливих процесах в організмі: регулює статеву функцію, забезпечує нормальну роботу м'язових тканин, стимулює діяльність клітин, запобігає підвищену згортання крові, уповільнює процеси старіння і т. д.
  • Вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6). Забезпечують нормальне функціонування нервової та серцево-судинної системи, покращують роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, стан шкірних покривів, дозволяють краще переносити фізичні навантаження, стресові ситуації.
Користь соняшникової олії для організму людини виражається в наступному:
  • поліпшення роботи серцево-судинної системи (зниження рівня холестерину, зміцнення судинних стінок, захист від атеросклерозу, важких патологій судин і серця);
  • сприятливий вплив на роботу головного мозку (поліпшення когнітивних функцій);
  • нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  • позитивний вплив на ендокринну та сечостатеву системи;
  • запобігання передчасного старіння (завдяки високому вмісту токоферолу, яка в три рази вище, ніж в оливковій олії).

Протипоказання соняшникової олії

Соняшникова олія практично не має протипоказань до застосування, але вживати його в помірних кількостях. Зловживання негативно позначається на стані здоров'я людей з надмірною вагою, призводить до збільшення глюкози в крові. Не рекомендується вживання соняшникової олії людям, що страждають на жовчнокам'яну хворобу, схильним до алергії.Шкода соняшникової олії для здоров'я людини може бути викликаний вживанням неякісної продукції.

Критерії вибору соняшникової олії

 

                                                                                       

При купівлі соняшникової олії віддавайте перевагу тому, яке зберігається в темному місці — під впливом світла продукт втрачає свої корисні властивості, а термін його зберігання скорочується. Чим ближче дата закінчення терміну придатності продукту, тим вище величина його перекисного числа, яка впливає на окислюваність олії. Продукція з високим перекисным числом швидко втрачає свої початкові властивості, стає прогорклой. Каламутне масло — це ознака того, що продукт зіпсований. При цьому наявність осаду в нерафінованій олії допускається, оскільки найчастіше його складовими є корисні для організму фосфоліпіди. Якісне соняшникова олія пропонує купити компанія ТОВ «ДСВ ЦЗ-УКРАЇНА». Це продукція, яка відповідає всім вимогам Госту, якість якої гарантується завдяки використанню добірної сировини і повністю контрольованих технологій виробництва холодного і гарячого віджимання. Завдяки цьому в маслі зберігається велика частина корисних речовин (жирних кислот, фітостеролів, вітамінів), що робить його цінною харчовою добавкою, яка повинна бути на кожному столі.

Характеристики

Основні
Країна виробникУкраїна
Тип оліїСоняшникова
ВіджимПерший холодний
УпаковкаМеталева тара

Специфікація

Інформація для замовлення

  • Ціна: 44 700 грн.
  • Мінімальне замовлення: 25 т
  • Спосіб упаковки: Цестерна, под заказ.