5 відгуків
DSV CZ-Ukraine
+380972388051
+380972388051

Шрот / Масло рослинне / Пеллети

Шрот / Масло рослинне / Пеллети

Основним продуктом при виробництві соняшникової олії, зрозуміло, є масло. Але також при цьому процесі виходить ще кілька продуктів, що приносять користь господарської діяльності людини. Це - лушпиння насіння соняшнику, макуха і шрот.

 

Лузга

Лузга- це оболонка насіння соняшнику. При великому виробництві соняшникової олії виробляється досить велика кількість лушпиння. Що ж з нею робити? Виявляється її можна застосовувати з користю, і досить ефективно! Ось деякі області застосування лушпиння:

  • як додаткова добавка в корм худоби і птиці. Лузга є джерелом корисних для травлення харчових волокон і баластних речовин. Її додають у невеликих кількостях в комбікорм. Так само лузгу використовують як компонент підстилки для худоби і птиці.

  • наступний спосіб застосування лузги - це добриво для ґрунту. Якщо додавати лузгу у грунт, то покращується склад і якість грунту.
  • лушпиння застосовують як компонент у виробництві будівельних звукоізоляційних плит.
  • при вирощуванні грибів, в основному, вешек, лузга є основною складовою компосту, на який висівають спори грибів.
  • лузга є відмінним паливом, з неї виготовляють пресовані гранули, які застосовують як джерело палива., пелети.
  • лушпиння соняшнику застосовується як сырьедля виробництва етилового спирту, кормових дріжджів.

 

Наступний продукт, який виходить при виробництві соняшникової олії - МАКУХА.

Макуха

Жмых - это семечковая масса, которая остается после прессования семян подсолнечника. Жмых очень питательный продукт. Его применяют для приготовления комбикормов для домашнего скота и птицы. В нем содержится большое количество растительного белка – до 40%, так же 8-10% жира и клетчатки, очень полезной для организма – до 20 %. Так же в жмыхе содержатся те же витамины и микроэлементы, которые содержатся в самом семени подсолнечника. При регулярной подкормке домашних животных жмыхом, у скота наблюдается улучшение обмена веществ, повышается иммунитет. Домашняя птица лучше несет яйца.

І, нарешті , ШРОТ. Шрот – це продукт виробництва соняшникової олії, який виходить при экстрагировании. То есть, если жмых- это продукт, получаемый после холодного прессования, то шрот – это семечковая масса, которая остается после того, как при помощи растворителей и определенных химических реакции получили экстрагированное масло. Шрот почти то же самое, что и жмых, но из-за лучшего качества вытяжки масла, в шроте остается жиров менее чем 2%. А вот содержание белка ( протеинов) да же выше – до 43%. Применение шрота такое же, как и применение жмыха, то есть , как пищевая добавка для скота, особенно для молодняка.